Primarul oraşului New York City, Bill de Blasio, a afirmat, joi, că guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ”nu mai poate fi guvernator”, el alăturându-se unui număr în creştere de apeluri pentru demisia acestuia, după ce şase femei l-au acuzat de comportament sexual nepotrivit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuomo a negat acuzaţiile făcute de femei, care sunt, majoritatea, foste consiliere ale sale.

Cazul cel mai recent este cel al unei consiliere al cărei nume nu a fost făcut public, care a declarat marţi publicaţiei The Times-Union că guvernatorul Cuomo a pipăit-o după ce a chemat-o la reşedinţa sa oficială, anul trecut, sub pretextul unor afaceri.

Reuters nu a putut verifica în mod independent identitatea femeii şi nici afirmaţiile acesteia.

Cuomo a negat acuzaţia, afirmând ”nu am făcut niciodată ceva de genul acesta” şi că detaliile sunt ”dureroase”.

Reprezentanţii lui Cuomo nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii făcute de Reuters.

Într-o conferinţă de presă de săptămâna trecută, guvernatorul a prezentat scuze pentru orice comportament care le-ar fi făcut pe femei să se simtă inconfortabil, dar a continuat să afirme că nu a atins niciodată pe nimeni într-un mod nepotrivit.

Biroul procurorului general din statul New York, Letitia James, conduce o investigaţie independentă legată de aceste acuzaţii.

Cuomo a spus că nu va demisiona şi a cerut opiniei publice să aştepte rezultatele investigaţiei, înainte de a-şi forma o opinie.

De Blasio, care este de mult timp un rival al lui Cuomo, a afirmat joi că cea mai recentă acuzaţie este tulburătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.