Primarul Londrei, Boris Johnson, a dezminţit duminică acuzaţiile potrivit cărora ar avea un interes personal pentru a susţine Brexitul, precizând că Marea Britanie are o oportunitate de aur în a pune bazele propriilor acorduri comerciale cu restul lumii dacă cetăţenii decid să iasă din UE, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimii ani am spus foarte clar că dacă nu primim reforma pe care am cerut-o, atunci suntem pregătiţi să plecăm. Cred că, în acest moment, avem o oportunitate de aur de a elimina presiunea unei legislaţii normative care este profund nedemocratică. Avem de-a face cu o oportunitate care apare odată-n viaţă şi care nu se va mai ivi vreodată. Şi anume, de a pune bazele unor noi relaţii, de a negocia schimburi comerciale cu economiile emergente ale lumii, în vreme ce menţinem avantajele noastre comerciale cu UE”, a precizat Boris Johnson.

Boris Johnson a fost acuzat că militează pentru ieşirea din UE pentru a-şi mări şansele de a deveni succesorul lui David Cameron la 10 Downing Street, după 2020. Aflat la al doilea mandat la primăria Londrei, Boris Johnson este considerat unul dintre cei mai populari politicieni ai ţării, precum şi liderul taberei eurosceptice a Partidului Conservator.

Afirmaţiile publice ale primarului londonez, unul dintre cei mai populari politicieni conservatori, l-au înfuriat pe premierul David Cameron şi au atras atenţia asupra neînţelegerilor din interiorul partidului britanic de guvernământ.

 Nicio ţară membră UE nu a decis vreodată să părăsească blocul comunitar, iar un eventual Brexit s-ar traduce într-o UE mai slabă din punct de vedere economic, lipsită de a doua economie europeană ca dimensiune şi de cel mai puternic centru financiar al continentului. Din acest motiv, premierul David Cameron susţine că ieşirea din blocul comunitar ar fi riscantă, practic un salt în întuneric.

Însă, primarul londonez nu este de aceeaşi părere. Pentru Boris Johnson Brexit-ul înseamnă ridicarea unei greutăţi uriaşe de pe umerii afacerilor britanice, care nu ar trebui să mai respecte reglementările europene. De asemenea, Johnson nu crede în ameninţările formulate de mai multe bănci şi instituţii financiare cu privire la o relocare a sediilor în Europa continentală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.