Primarul Londrei Sadiq Khan a anunţat luni că trei tunuri cu apă uzate, cumpărate pentru poliţie de către predecesorul său Boris Johnson, au fost vândute ca fier vechi, cu o pierdere estimată la peste 300.000 de lire sterline (peste 336.700 euro), relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mandatul său de primar, Johnson a autorizat poliţia să cumpere tunuri cu apă din Germania - vechi de 25 de ani -, în urma unor revolte urbane la Londra şi în alte oraşe, în 2011.

Ele nu au fost folosite vreodată. Achiziţionarea şi modernizarea tunurilor a costat 322.000 de lire sterline.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Guvernul le-a interzis, invocând riscuri la adresa securităţii şi apreciind că ar putea fi ”contraproductive”.

Khan, succesorul laburist al conservatorului Johnson, încerca să le vândă încă de când a fost ales, în 2016.

”Am hotărât, până la urmă, să scăpăm de ele”, a anunţat luni primarul capitalei britanice.

El a precizat că tunurile au fost vândute cu 11.025 de lire sterline (aproximativ 12.375 de euro) unei firme, care urmează să le dezasambleze şi să le exporte ca părţi de schimb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.