Primarul oraşului francez Le Havre Luc Lemonnier (fost LR) şi-a anunţat demisia, pentru a-şi ”apăra familia”, pe fondul unei polemici legate de difuzarea unor fotografii în care apare nud de către o femeie care se declară o victimă a edilului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am hotărât să-mi dau demisia din funcţiile şi mandatele în Le Havre şi în comunitatea urbană. Această decizie, adânc chibzuită, mi s-a impus din cauza necesităţii de a-mi apăra familia şi apropiaţii”, a anunţat joi primarul într-un comunicat.

Luc Lemonnier, în vârstă de 50 de nai, tatăl al patru copii, l-a înlocuit, în mai 2017, pe actualul premier Edouard Philippe, al cărui apropiat este, la conducerea acestui oraş portuar cu peste 170.000 de locuitori.

Contactat de AFP, Matignonul nu a dorit să comenteze.

În iunie 2018, el a depus plângere de defăimare şi trimiterea unor fotografii în care apare nud unor consilieri municipali şi lui Edouard Philippe. Potrivit aavocatului său, Christian Saint-Palais, această plângere a fost clasată fără urmări, iar persoana aflată la originea faptelor a scăpat rigorilor legii.

”Consilieri municipali au fost destinatari ai unei fotografii nud a primarului, însoţită de un text care-i atribuia primarului comportamente pe care le dezminte”, a declarat pentru AFP Saint-Palais. Parchetul din Le Havre a refuzat să comenteze cu privire la acest scandal.

Femeia care a trimis aceste fotografii, intervievată marţi de France Bleu Normandie, a dat asigurări că a vrut, prin gestul său, să denunţe imagini care i-au fost trimise de către primar însuşi cu doi ani în urmă.

”Aveam impresia că sunt singură, că nimeni nu voia să mă asculte, iar pentru mine acesta a fost un viol în fapt”, a declarat ea pentru postul de radio, dorind să-şi păstreze anonimatul.

”A fost foarte complicat, am încercat să mă sinucid. Sunt căsătorită de peste 20 de ani, am copii, sunt împlinită în viaţa de cuplu, nu eram deloc implicată în jocul seducţiei”, a declarat ea, adăugând că a vrtu să depună plângere, dar că acest lucru a fost ”complicat”.

Lemonnier ”a fost şocat şi rănit de acest interviu. Prezentarea care-i este făcută nu corespunde realităţii faptelor. Cuvintele folosite l-au rănit şi şocat”, a reacţionat Saint-Palais.

Primarul a dezminţit, miercuri, într-un comunicat, ”în mod categoric comportamentele care-i sunt atribuite”. ”Schimburile de mesaje la care a participat au intervenit în cadrul unor comunicări virtuale lipsite de orice constrângere şi între adulţi care consimt”, a dat el asigurări.

Scandalul este urmărit îndeaproape, în ultimele zile, la Guvern, unde demisia succesorului lui Edouard Philippe ridică întrebări în vederea alegerilor municipale din 2020, în care oraşul Le Havre este o miză simbolică pentru majoritate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.