Primăria din Oslo, capitala Norvegiei, a arborat miercuri steagul palestinian în semn de solidaritate cu populaţia din Fâşia Gaza, în care mii de oameni au fost ucişi într-o campanie militară ca represalii faţă de atacul armat al Hamas de la 7 octombrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest gest are loc de Ziua Internţaională a Solidarităţii cu Poporul Palestinian - sărbătorită începând din 1978, la cererea Adunării Generale a ONU.

”Când ştim că peste 5.000 de copii au fost ucişi, adică peste 275 de clase la şcoală, este normal să-i comemorăm”, a declarat AFPTV  primarul Oslo Anne Lindboe la acest eveniment.

La acest eveniment a asistat o mână de activişti palestinieni, adunaţi la primărie pe o vreme rece.

”Este foarte important să subliniem că Oslo trebuie să fie un oraş al tuturor, în care mica noastră minoritate evreiască şi cei care au origini palestiniene trebuie să se simtă în securitate, luaţi în considerare şi integraţi”, a subliniat ea.

Sâmbătă, Primăria Oslo a organizat o comemorare a victimelor israeliene ale atacului de la 7 octombrie.

În acea zi, combatanţi din mişcarea islamistă palestiniană Hamas au ucis aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, potrivit unor oficiali israelieni şi au luat alte 240 de persoane ostatice.

Ca ripostă Israelul a lansat o campanie militară cu scopul de distruge Hamasul, în care a omorât aproape 15.000 de persoane, majoritatea tot civili, inclusiv mii de copii, potrivit Guvernului Hamas.

Amabasada Israelului în Norvegia, contactată de AFP, a declarat că ”nu are probleme” cu gesturi de solidaritate faţă de palestinieni.

Norvège: le drapeau palestinien hissé devant l'Hôtel de ville d'Oslo
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.