Prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei ruse, Camera superioară a Parlamentului rus, Andrei Turceak, preşedinte al Grupului de lucru privind ”operaţiunea militară specială” rusă în Ucraina, denunţă joi drept un ”show politic” publicarea unui mesaj audio în care generalul Ivan Popov anunţă că a fost demis după ce a spus adevărul despre situaţia de pe front, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gineralul Ivan Popov acuză conducerea armatei ruse de trădarea militarilor ruşi prin faptul că nu le asigură o susţinere suficientă şi anunţă că a fost demis din cauza acestor acuzaţii.

Andrei Turceak subliniază că acuzaţiile lui Popov nu erau destinate publicului.

”Apelul generalului Popov nu era public şi a fost postat în discuţii private ale unor comandanţi şi militari din a 58-a Armată”, scrie într-o postare pe Telegram.

”Faptul că membrul Parlamentului (Andrei) Gurulev l-a primit cumva şi l-a transformat în show politic este pe conştiinţa sa”, apreciază el.

Andrei Gurulev, un membru al Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus şi un fost adjunct al comandantului Districtului Militar de Sud, a postat mesajul audio al lui Popov pe canalul său pe Telegram.

Turceak apreciază că generalul Popov are ”conştiinţa curată” şi îl laudă.

”Rusia poate fi mândră de asemenea comandanţi”, declară el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.