Prim-ministrul britanic Boris Johnson a recunoscut că a primit o vacanţă gratuită într-o vilă de lux din Marbella (Spania) ce are legătură cu Zac Goldsmith, fost membru al Parlamentului care a primit un titlu nobiliar din partea premierului şi permisiunea de a-şi continua munca în cadrul Guvernului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai recentă actualizare a registrului declaraţiilor de avere al Guvernului dezvăluie că sejurul de aproximativ o săptămână al lui Johnson pe proprietatea din Marbella, în luna octombrie, a fost finanţat de familia Goldsmith.

Nu este precizat cât a costat vacanţa, dar este posibil ca acest lucru să fie declarat separat, în declaraţia de avere a prim-ministrului. Proprietatea este listată online pentru închiriere, cu un preţ de până la 25.000 de lire sterline pe săptămână.

„Prim-ministrul are o prietenie personală îndelungată cu familia Goldsmith şi, în această calitate, în luna octombrie 2021, a stat într-o casă de vacanţă în sudul Spaniei, care i-a fost oferită gratuit de familia Goldsmith. Având în vedere că lordul Goldsmith este ministru al Coroanei, aranjamentul a fost declarat în conformitate”, se arată în registru.

Anterior, Johnson a refuzat să răspundă întrebărilor despre un posibil conflict de interese, având în vedere că i-a acordat titlu nobiliar lui Goldsmith, după ce a pierdut locul în Parlament în 2019, şi i-a permis să îşi păstreze slujba ca ministru al Mediului.

După vacanţă, The Guardian a dezvăluit documente care indică faptul că vila familiei Goldsmith este deţinută de o structură opacă offshore cu sedii în mai multe paradisuri fiscale.

Johnson a plecat în vacanţă în timpul unei pauze neobişnuite a Parlamentului, după sezonul de conferinţe ale partidului, iar prim-ministrul a fost nevoit să îşi apere decizia de a călători în străinătate în timpul crizei combustibililor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.