Evgheni Prigojin, şeful grupului rus de mercenari Wagner, l-a provocat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o luptă directă pentru Bahmut, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prigojin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a publicat o înregistrare video în care apare în cabina de pilotaj a unui avion militar şi spune: "Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut. Mâine, voi pilota un MiG-29. Dacă doreşti, hai să ne întâlnim pe cer! Dacă învingeţi, luaţi Artemovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la Nipru".

CITEȘTE ȘI Natura face din Bahmut o "fortăreaţă de neînvins", spune comandantul ucrainean

Scurta înregistrare video a fost publicată de serviciul de presă al lui Prigojin, care a precizat că a fost filmată la bordul unui avion de bombardament Su-24 operat de Wagner.

Prigojin apare echipat cu o cască şi o mască de pilot, în timp ce prin fereastră se poate vedea un peisaj nocturn în timp ce aeronava aterizează.

Videoclipul a fost difuzat în ziua în care parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluţie ce califică grupul Wagner, ai cărui mercenari luptă pe front alături de armata rusă, drept organizaţie teroristă. "Ne pregătim să distrugem Wagner ca o componentă a terorismului internaţional", a declarat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Parlamentarii ucraineni "au adoptat, de asemenea, o cerere adresată organizaţiilor internaţionale şi parlamentelor privind recunoaşterea companiei militare private ruseşti drept organizaţie teroristă", a precizat David Arahamia, şeful grupului parlamentar al partidului prezidenţial, Servitorul Poporului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.