Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin îi răspunde sfidător, într-o postare audio pe Telegram, preşedintelui rus Vladimir Putin, denunţând o ”greşeală” a liderului de la Kremlin şi-i transmite că nu se va preda, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu se va preda la ordinul lui Putin”, îi răspunde Evgheni Prigojin comandantului sprem rus.

Şeful Wagner consideră că preşedintele rus a comis ”o greşeală” prin faptul că l-a acuzat de ”trădare”.

”Noi nu mai vrem ca ţara să trăiască în corupţie, minciuni şi birocraţie”, subliniază el.

”În privinţa trădării patriei, preşedinteke (rus Vladimir Putin) a greşit profund”, răspunde el acestei acuzaţii formulate de către Putin sâmbătă într-o alocuţiune televizată către naţiune, relatează BBC News.

”Noi suntem patrioţi ai patriei nostre. Am luptat şi luptăm acum”, continuă el.

”Iar nimeni nuintenţionează să se predea la cererea preşedintelui, FSB sau nu mai ştiu cui”, subliniază Progojin.

”Pentru că noi nu mai vrem ca ţara noastră să trăiască în corupţie, minciuni şi birocraţie”, continuă el.

”Atunci când luptam în Africa, ni se spunea că avem nevoie de Africa, iar după asta ea a fost abandonată, pentru că toţi banii care erau destinaţi ajutorului au fost furaţi”, acuză el.

”Atunci când ni s-a spus că vom lupta împotirva Ucrainei, noi ne-am dus acolo şi am luptat. Dar se dovedeşte că banii destinaţi muniţiei, armamentului sunt jefuiţi în acelaşi fel. iar birocraţii stau deasupra, pentru propriile lor economii, în vederea unor evenimente ca ceea ce este pe cale să se întâmple, când cineva mărşăluieşte către Moscova (...). Noi suntem patrioţi”, acuză Prigojin.

Putin l-a acuzat pe Prigojin, într-o alocuţiune televizată, de înaltă trădare, fără să evoce şi gruparea paramilitară Wagner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.