Canalele de Telegram legate de grupul de mercenari Wagner au publicat luni seara o înregistrare video în care liderul lor, Evgheni Prigojin, apare în haine militare, într-un peisaj aparent arid, şi spune că este în Africa, unde „lucrează” la peste 50 de grade pentru a face Rusia „şi mai mare”, pe toate continentele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este a doua apariţie video a lui Evgheni Prigojin după revolta eşuată împotriva conducerii de la Moscova.

În imaginile postate pe canalele Telegram legate de Grupul Wagner, printre care se numără şi Grey Zone, Prigojin se prezintă în faţa adepţilor săi în ţinută militară, cu o mitralieră în mână, în timp ce în spatele lui se vede un teren arid, dar şi câteva vehicule cu luptători. Potrivit mesajului care însoţeşte postarea video, filmarea ar fi făcută în Africa.

„Se lucrează. Temperatura este de +50°. Exact aşa cum ne place”, spune Prigojin. „Grupul Wagner desfăşoară activităţi de recunoaştere, făcând Rusia şi mai mare pe fiecare continent! Şi Africa şi mai liberă. Aducem dreptate şi fericire pentru popoarele africane şi facem viaţa un coşmar pentru ISIS, al-Qaida şi alţi nelegiuiţi”, arată Prigojin.

Înregistrarea pare să fie menită să atragă mai mulţi voluntari pentru grupul Wagner.

„Angajăm numai viteji adevăraţi şi continuăm să ne îndeplinim sarcinile care ne-au fost încredinţate şi pe care am promis că le vom îndeplini", mai spune Prigojin înainte de a lua în braţe o mitralieră, în timp ce camera se mută arătând o camionetă şi câţiva luptători cu arme în mână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.