Şeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin consideră improbabilă o cucerire - în zilele următoare - a oraşului Bahmut, epicentrul confruntărilor armate în estul Ucrainei de luni de zile, unde, afirmă el, trupele ucrainene ţin, în ultimele zile, ”o fortăreaţă impenetrabilă, formată din rânduri de bare din clădiri”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este improbabil ca Bahmutul să fie cucerit complet mâine sau pomâine”, a declarat Evgheni Prigojin pe Telegram, în noaptea de joi spre vineri, anunţând confruntări armate violente la periferia de sud-vest a oraşului.

”Bahmutul nu a fost cucerit încă. Există o periferie pe nume «Samolet». Este o fortăreaţă impenetrabilă formată din rânduri de bare din imobile (...). Cele mai dure bătălii au loc acolo în acest moment”, declară şeful Wagner.

”O cerere importantă, aşadar: fericirii îi place tăcerea. Lăsaţi-ne să ne terminăm treaba”, adaugă el.

Ucraina a anunţat marţi că a cucerit 20 de kilometri pătraţi la periferia Bahmutului şi a recunoscut totodată că forţe ruse continuau să înainteze în centrul oraşului, distrus de luni de lupte.

Bătălia de la Bahmut, în Donbas, este cea mai sângeroasă şi mai lungă bătălie de la invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Observatorii se îndoiesc de importanţa strategică a cuceririi Bahmutului de către Rusia, însă ea ar permite Moscovei să afişeze o victorie după o serie de înfrângeri umilitoare.

La faţa locului, grupul Wagner se află cot la cot cu armata regulată rusă, în pofida faptului că Evgheni Prigojin acuză cu regularitate ierarhia militară rusă de faptul că nu furnizează suficientă muniţie mercenarilor săi pentru a putea cuceri oraşul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.