Preşedintele rus Vladimir Putin este la curent cu situaţia care se desfăşoară în jurul lui Evgheni Prigojin”, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a fost informat că Serviciul rus de securitate (FSB) a deschis o anchetă penală şi îl acuză pe şeful grupării paramilitare Wagner de chemare la ”rebeliune armată”, vineri, potrivit Tass.

Potrivit Tass, Comitetul Naţional rus Antiterorist anunţă că acuzaţii răspândite de către Evgheni Prigojin ”nu au niciun fundament”.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunţă că Putin este la curent cu situaţia şi că ”toate măsurile necesare sunt luate”, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

Prigojin a acuzat vineri armata rusă de atacarea unei tabere Wagner în spatele frontului ucrainean şi de uciderea unui ”număr foarte mare” de combatanţi Wagner.

Ea a promis să ”răspundă” acestor atacuri, ordonate, acuză el, de către ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

”Comitetul Comandamentelor grupării Wagner a decis că cei care au responsabilitatea militară a ţării trebuie să fie opriţi”, a anunţat el.

Prigojin a îndemnat să nu se opună ”rezistenţă” trupelor sale şi a anunţat că ministrul rus al Apărării Sergjei Şoigu va fi ”oprit”.

”Suntem 25.000 şi vom stabili de ce domneşte haosul în ţară (...). Rezervele noastre strategice sunt toată armata şi toată ţara”, aanunţat Prigojin.

El a cerut cele apoi ”tuturor celor care vor să ni se alăture”, pentru a ”pune capăt dezordinii”.

Prigojin precizează, însă, că vrea să desfăşoare un ”marş al dreptăţii” şi nu o ”lovitură de stat militară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.