Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin este vizat - în continuare - într-o anchetă a Serviciilor ruse de securitate (FSB) cu privire la ”răzvrătire armată”, scriu luni presa şi agenţiile ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dosarul nu a fost închis, ancheta continuă”, declară o sursă din cadrul Parchetului General rus, citat de principalele trei agenţii ruse de presă.

În cadrul unui acord care a pus capăt unui marş Wagner căre Moscova, mercenarul-şef Prigojin urmează să se exileze în Belarus, iar trupele sale să se retragă în tabere, în schimbul abandonării urmăririi lor penale.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara duminică presei că s-a ajuns la un acord cu Prigojin şi că acuzaţiile formulate împoriva sa, cu privire la chemare la o ”rebeliune armată” urmează să fie abandonate, însă fără să furnizeze un calendar în acest sens.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a a anunţat duminică faptul că dosarul penal al lui Prigojin urmează să fie abandonat.

Lukaşenko anunţa, în timp ce trupele lui Prigojin se aflau la câteva ore de Moscova, că a mediat un acord cu Prigojin, prin acre să se exlizeze în Belarus şi să nu fie judecat.

Însă nici Prigojin şi nici servicul său de presă nu au confirmat vreun acord.

Prigojin nu a mai apărut în public după ce a plecat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din oraşul rus Rostov-pe-Don (sud).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.