Şeful grupării paramilitare ruse Wagner anunţă luni că- a luat prizonier un ofiţer rus a cărui unitate i-a atacat mercenarii - o nouă ilustrare a unor tensiuni între această grupare armată şi forţele regulate ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 17 mai, oameni de la Ministerul (rus) al Apărării au fost văzuţi în timp ce minau drumuri în spatele poziţiilor unităţilor Wagner”, scrie Evgheni Prigojin, citat de către serviciul său de presă, într-un raport adresat Ministerului rus al Apărării.

”Combatanţii din Wagner care au procedat la deminare au fost atacaţi de tiruri provenind de la poziţii ale Ministerului (rus) al Apărării”, potrivit aceleiaşi surse.

”O anchetă este în curs, iar mai multe fapte nu pot să fie făcute publice, însă depun aici acest raport şi am probe video cu ceea ce s-a întâmplat în realitate acolo”, declară Evgheni Prigojin, într-un mesaj audio care însoţeşte acest raport.

El se află într-un conflict deschis cu comandantul armatei regulate ruse.

Şeful Wagner a difuzat o înregistrare video a interogatoriului unui ofiţer rus - luat prizonier - care se prezintă drept ”comandantul celei de-a 72-a Brigăzi Motorizate, locotenent-colonelul Roman Vinevitenov”.

În această înregistrare video, ofiţerul rus de rang superior mărturiseşte că ”a atacat” Wagner şi adaugă că acţionat ”în stare de ebrietate, ghidat de o animozitate personală”.

Evgheni Prigojin, care-l atacă cu regularitate, acuză Statul Major al armatei ruse, l-a acuzat sâmbătă de faptul că ”cedezză” teritorii în regiunea Belgorod, situată la fronbtiera cu Ucraina, atacată în ultimele zile în bombardamente intensive şi atacuri la sol.

El s-a declarat pregătit să-şi trimită unităţi Wagner să apere ”teritoriile ruse” care ”sunt în fapt pe cale să fie cucerite”.

Evgheni Prigojin a anunţat vineri că trupele Wagner au părăsit în proporţie de ”99%” Bahmutul, situat în estul Ucrainei, şi şi-au cedat poziţiile armatei regulate, după ce maiau revendicat cucerirea acestui orăşel în ruină, la 20 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.