Bărbatul suspectat că a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani, pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, o suburbie a Washington DC, a fost identificat de oficiali din poliţia federală drept James T. Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din Belleville, Illinois, relatează Washington Post. Acesta ar fi inspector în construcţii şi un susţinător al democratului Bernie Sanders.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un profil de Facebook al cuiva cu acelaşi nume include fotografii cu fostul candidat democrat la preşedinţie Bernie Sanders şi sloganuri anti-Trump, inclusiv “Trump este un trădător. Trump ne-a distrus democraţia. Este timp să distrugem Trump&Co”.

Charles Orear, în vârstă de 50 de ani, un manager de restaurant din St. Louis, a declarat într-un interviu că s-a împrietenit cu Hodgkinson cât au lucrat împreună în Iowa, ca voluntari în capmania lui Sanders.

Orear a spus că Hodgkinson era un progresist pasionat şi nu dădea semen de violenţă sau răutate faţă de alţii. “Glumiţi”, a spus Orear când a fost contactat telefonic în legătură cu atacul armat.

Orear l-a descries pe Hodgkinson ca un “tip tăcut”, care era “foarte blând, foarte rezervat”. „Era un comerciant sindicalist”, l-a descris managerul de restaurant.

Informat că pagina de Facebook a suspectului sugerează că este un susţinător al lui Sanders, purtătorul de cuvânt al senatorului de la Vermont , Michael Briggs, a declarat : “Rugăciunile noastre merg către recuperarea completă a reprezentantului Sclaise, consilierilor din Congres şi ofiţerilor de poliţie răniţi. Trebuie să punem capăt violenţei”.

Hodgkinson se numără printre cei internaţi miercuri în urma atacului armat. Agentul FBI însărcinat cu dosarul a declarat într-o conferinţă de presă că nu ştie starea suspectului.

Hodgkinson era inspector în construcţii în Illinois, potrivit datelor publice, însă autorizaţia sa a expirat în noiembrie. Potrivit unui site specializat, el s-ar fi ocupat de inspecţii din 1994 şi are o experienţă de 30 de ani în construcţii şi renovări. El a lucrat atât în Missouri, cât şi în Illinois.

Hodgkinson ar fi deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani şi consilieri ai lor în timp ce se antrenaul pentru un meci de baseball împotriva democraţilor din Legislativ. Liderul republican Steve Scalise, un consilier al membrului Camerei Reprezentanţilor Patrick Williams, precum şi doi ofiţeri ai Poliţiei Capitoliului care trebuiau să îl apere pe Scalise, au fost răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.