Preşedinţia franceză anunţă luni că are în vedere o ”comemorare” viitoare a ”victimelor franceze ale bombardamentelor (israeliene) din Fâşia Gaza”, după o ceremonie de omagiere la nivel naţional prevăzută miercuri, care urmează să fie prezidată de către Emmanuel Macron, a victimelor franceze ale atacului de la 7 octombrie al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ceremonie prevăzută miercuri, pe esplanada Invalides, la Paris, la exact patru luni de la atac, ”vizează să aducă un omagiu victimelor unui atentat terorist major comis de Hamas”, anunţă Platul Élysée.

”Îns este evident că fatorăm aceeaşi emoţie şi aceaşi demnitate victimelor franceze ale bombardamentelor (israeliene) în (Fâşia) Gaza”, a rsăpuns preşedinţia franceză întrebării unui jurnalist.

Modalităţile acestei ”comemorări” urmează să fie stabilită ulterior, precizează preşedinţia franceză.

Prezenţa Partidului La France Insoumise (LFI) la ceremonia de miercuri este contestată.

Mai multe familii din cadrul colectivului ”Silence” au cerut, într-un e-mail adresat lui Emmanuel Macron, ca prezenţa mişcării lui Jean-Luc Mélenchon ”să fie interzisă”.

Un reprezentant LFI, Manuel Bompard, şi-a anunţat în weekend ”intenţia de a participa”.

Şefa grupului deputaţilor LFI Mathilde Panot a reacţionat luni după anunţul Palatului Élysée.

Ea a cerut să se aducă un omagiu ”tuturor victimelor franceze ale Războiului din Orientul Mijlociu”, atât din Israel, cât şi din Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.