Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că toţi cei aflaţi în spatele atacului rus din gara Kramatorsk vor fi traşi la răspundere, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei pentru care toţi cei implicaţi vor fi traşi la răspundere", a spus el vineri, adăugând că propaganda statului rus încearcă să dea vina pe forţele armate ucrainene pentru atac. 

"Aşteptăm un răspuns global ferm la această crimă de război", a spus el. 

Zelenski a confirmat anterior rapoartele anterioare ale şefului administraţiei militare din regiunea Doneţk, potrivit cărora cel puţin 50 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii. 

"La fel ca masacrele de la Bucea, precum şi multe alte crime de război ale Rusiei, atacul cu rachete de pe Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzaţiile de la tribunal, ceea ce se va întâmpla".

Preşedintele ucrainean a mai spus că "toate eforturile lumii" vor fi direcţionate să stabilească minut cu minut „cine ce a făcut, cine a dat ordine, de unde a venit racheta, cine o transporta, cine a dat ordinul şi cum a fost coordonată lovitura”. "Responsabilitatea este inevitabilă", a adăugat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.