Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa marţi summit-ului G20 de la Bali, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este probabil ca Zelenski să folosească discursul pentru a sublinia modul în care Rusia a luat, de fapt, zeci de mii de ucraineni ostatici, transportându-i în Rusia.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a călătorit la reuniunea liderilor, dar este reprezentat de ministrul său de externe, Serghei Lavrov.

Luni, preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Jinping, în prima lor întâlnire faţă în faţă în calitate de lideri. Potrivit unei declaraţii a Casei Albe privind întâlnirea, ambii lideri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţările nucleare ale Moscovei.

În comunicatul SUA se arată că "un război nuclear nu ar trebui să fie purtat niciodată" şi nu poate fi câştigat, iar ei "au subliniat opoziţia lor faţă de utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea armelor nucleare în Ucraina".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.