Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat printr-un mesaj postat pe Twitter după ultimul test cu rachetă balistică al regimului de la Phenian, susţinând că nord-coreenii au dat dovadă de lipsă de respect faţă de China şi de preşedintele Xi Jinping.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Coreea de Nord a demonstrat lipsă de respect faţă de dorinţele Chinei şi a mult respectatului preşedinte atunci când a lansat , deşi fără succes, o rachetă. Rău!”, a scris Trump.

Tensiunile exarcebate dintre Washington şi Phenian au dus la lansarea unei noi rachete balistice, care a reuşit să zboare aproximativ 30-40 de kilometri înainte de a se prăbuşi pe teritoriul Coreei de Nord.

De asemenea, ultimul test a avut loc la doar câteva ore după ce secretarul de stat american a îndemnat comunitatea internaţională să oblige regimul nord-coreean să renunţe la ambiţiile sale nucleare.

Totuşi, Phenianul nu s-a lăsat intimidat în trecut de sancţiunile internaţionale, continuând lansarea de rachete balistice şi testele nucleare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.