Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a încheiat vineri după-amiază vizita fulger de două zile la Paris, luându-şi la revedere de la Emmanuel şi Brigitte Macron, după ce a privit timp de două ore parada militară cu adevărat fastuoasă din tribuna oficială de pe bulevardul Champs-Elysees.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald şi Melania Trump au fost aplaudaţi intens de către persoanele din tribuna oficială, iar după un moment petrecut alături de cuplul Macron, cei doi au părăsit bulevardul Champs-Elysees.

”Vreau să le mulţumesc pentru decizia luată în urmă cu o sută de ani. Nimic nu ne va separa vreodată”, a declarat preşedintele francez, mulţumindu-i lui Donald Trump.

De asemenea, miliardarul american a părut încântat de întreaga paradă militară, zâmbind adeseori şi atingându-l pe spate pe Emmanuel Macron.

Aproape 4.000 de soldaţi şi 240 de cai ai Gărzii Republicii au luat parte la parada de pe Champs-Elysees.

De asemenea, 145 de soldaţi americani au participat alături de francezi la paradă, aceştia făcând parte din trupele staţionate în Europa.

Macron (39 de ani) a sperat să folosescă greutatea istorică a evenimentului şi grandoarea franceză pentru a-l fermeca pe imprevizibilul Trump - la doar şase săptămâni după ce l-a primit pe Vladimir Putin în Palatul Versailles.

Pentru Franţa, această zi mai are o semnificaţie importantă şi dureroasă, fiindcă marchează un an de la atentatul jihadist de la Nisa.

Un număr de 86 de persoane şi-au pierdut viaţa pe 14 iulie 2016, după ce un jihadist a intrat cu un camion frigorific de 19 tone pe promenada din Nisa şi a spulberat sute de persoane care priveau focurile de artificii de Ziua Naţională a Franţei.

După festivităţile de pe Champs-Elysees, preşedintele Macron se va îndrepta spre Nisa şi va participa la o ceremonie de comemorare a victimelor de pe Promenade des Anglais.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.