Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a declarat marţi noaptea dezamăgit de decizia republicanului Jeff Sessions de a se recuza din ancheta cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale şi presupusele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului l-a scurt timp după ce a preluat şefia Departamentului Justiţiei, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, miliardarul republican nu a precizat dacă are de gând să-l concedieze pe Sessions sau dacă doreşte ca acesta să plece de bunăvoie din funcţia de Procuror General al Statelor Unite.

”Sunt dezamăgit de Procurorul General. Nu ar fi trebuit să se recuze aproape imediat după ce a preluat funcţia, iar dacă avea de gând să se recuze, atunci ar fi trebuit să-mi spună înainte de a prelua funcţia şi aş fi ales pur şi simplu pe altcineva. Cred că acesta este un lucru rău nu pentru preşedinte, ci pentru preşedinţie. Cred că este nedrept faţă de preşedinţie. Şi asta simt eu”, a declarat Donald Trump la o conferinţă de presă comună cu premierul Libanului.

Întrebat dacă vrea ca Sessions să plece din administraţia de la Washington, preşedintele a explicat că este ”foarte dezamăgit”, dar a refuzat să comenteze soarta Procurorului General.

”Vom vedea ce se va întâmpla, timpul va vorbi, timpul va vorbi”, a declarat preşedintele Trump.

Aceste comentarii vin la aproape o săptămână după ce miliardarul republican a lansat o campanie de acuzaţii publice împotriva lui Sessions, susţinând într-un intreviu pentru New York Times că regretă nominalizarea acestuia pentru funcţia de Procuror General, întrucât s-a recuzat din ancheta cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Donald Trump a continuat să lanseze acuzaţii la începutul săptămânii, susţinând că Sessions a adoptat o poziţie extrem de slabă vizavi de anchetarea democratei Hillary Clinton pentru serverul privat de e-mail utilizat ca secretar de stat al SUA.

De asemenea, miliardarul a susţinut că Sessions ar fi îngropat în scandaluri şi vizat de acuzaţii pentru a demisiona din poziţia de Procuror General.

Însă, Sessions intenţionează să ţină cu dinţii de funcţie, iar congresmenii şi-au exprimat îngrijorarea că preşedintele american îl hărţuieşte pe acesta tocmai pentru a forţa demisia propriului Procuror General.

Jeff Sessions s-a recuzat din luna martie din ancheta cu privire la interferenţele Rusiei şi posibilele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului, după ce presa americană a dezvăluit că s-a numărat printre asociaţii campaniei republicane care au purtat discuţii cu fostul ambasador al Rusiei de la Washington, Serghei Kisliak.

Preşedintele Trump nu a comentat în ultimele patru luni recuzarea lui Sessions, lansând aceste atacuri doar după ce procurorul special pentru Rusia, Robert Mueller, a început să se apropie periculos de administraţia sa şi a anunţat extinderea investigaţiei asupra afacerilor pe care le-a avut miliardarul de-a lungul anilor cu Moscova.

Mueller a devenit din ce în ce mai agresiv vizavi de administraţia prezidenţială, iar Trump se teme că nu are niciun control asupra sa, întrucât Jeff Sessions s-a recuzat din ancheta cu privire la Rusia şi adjunctul Procurorului General, Rod Rosenstein, nu răspunde la ordinele venite de la Casa Albă.

De asemenea, miliardarul republican a susţinut că vrea ca Procurorul General să fie mult mai dur cu privire la scurgerile din anumite agenţii de informaţii din Statele Unite.

”Vreau ca Procurorul General să fie mult mai dur cu privire la scurgerile din agenţiile de informaţii. Acestea sunt agenţii de informaţii. Nu putem să lăsăm aşa ceva să se întâmple”, a declarat Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.