Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a îndemnat vineri după-amiază pe senatorii republicani să abroge imediat Obamacare, chiar dacă nu pot să ajungă la un acord pe un plan de înlocuire a legii asigurărilor de sănătate din SUA, scrie CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii republicani au stabilit un ultimatum pentru a redacta o serie de modificări la legea senatorilor, care va abroga părţi importante din Obamacare, care a crescut accesibilitatea asigurărilor de sănătate şi a dus la asigurarea unui număr suplimentar de peste 20 de milioane de persoane din Statele Unite.

Eforturile senatorilor republicani au fost complicate, după ce Biroul pentru Buget al Congresului a anunţat că lega propusă va duce la tăierea cu 35% a Medicaid - sistemul sanitar la care au acces cei mai săraci oameni din SUA.

”Dacă senatorii republicani nu sunt capabili să treacă legea la care lucrează acum, atunci ar trebui doar să abroge, să abroge şi să înlocuiască ulterior”, a scris preşedintele Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Senatorul Ben Sasse s-a declarat încântat de această sugestie, susţinând că nu este mulţumit de proiectul legislativ dezbătut în Senat.

”Sună minunat, dl. Preşedinte”, a scris Sasse.

Donald Trump a promis în timpul campaniei electorale că va abroga şi va înlocui în mod simultan Obamacare şi va face asta chiar din prima sa zi la Casa Albă.

Însă, republicanii au întâmpinat dificultăţi în redactarea unei legislaţii care să fie susţinută atât de moderaţi, cât şi de extraconservatorii formaţiunii care controlează ambele camere ale Congresului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.