Preşedintele american Donald Trump a discutat în mod privat cu consilierii săi despre posibilitatea de a-l înlocui pe secretarul Apărării, Mark Esper, după alegerile din noiembrie, din cauza unei serii de diferenţe de opinie între cei doi, a declarat miercuri o sursă apropiată discuţiilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa a spus că cei doi ”nu se înţeleg bine”, dar că Trump nu intenţionează să îl înlocuiască pe Eser înainte ca alegătorii să îşi exprime voinţa referitoare la acordarea unui al doilea mandat actualului preşedinte, pe 3 noiembrie.

Trump a fost nemulţumit de opoziţia lui Esper de a invoca Lege Insurecţiei pentru a desfăşura forţe active în vederea opririi tulburărilor civile care au izbucnit în iunie, după moartea afro-americanului George Floyd, în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis.

Esper a părut să se distanţeze de Trump luna trecută, interzicând de facto steagul confederat în bazele militare, într-un moment în care Trump se referea la drepturile de exprimare liberă, în apărarea americanilor care afişează steaguri confederate.

“Preşedintele Trump a reunit o echipă incredibilă la Casa Albă şi în guvernul federal, care a obţinut succese de netăgăduit în numele poporului american. Nu avem anunţuri referitoare la personal în acest moment şi nu ar fi potrivit să speculăm despre schimbările care ar avea loc după alegeri sau în al doilea mandat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere.

Pentagonul nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.