Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat sâmbătă după-amiază o serie de ”scurgeri ilegale de informaţii”, după ce jurnaliştii Washington Post au dezvăluit că Jeff Sessions a discutat detalii ale campaniei republicane în timpul întâlnirilor pe care le-a avut cu fostul ambasador rus de la Washington, Serghei Kisliak, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O nouă scurgere de informaţii de la Amazon Washington Post, de data aceasta împotriva Procurorului General Jeff Sessions. Aceste scurgeri ilegale trebuie să se oprească, asemenea lui Comey!”, a scris preşedintele într-un mesaj postat pe Twitter.

Washington Post este deţinut de către gigantul Amazon, al cărui fondator a ajuns în repetate rânduri în raza acuzaţiilor lansate de preşedintele de la Casa Albă.

La începutul săptămânii, preşedintele american a declarat într-un interviu pentru New York Times că regretă nominalizarea lui Jeff Sessions, acuzându-l pe acesta că s-a recuzat din ancheta legată de interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi presupusele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi reprezentanţii Kremlinului.

Jurnaliştii Washington Post au precizat că dezvăluirile ambasadorului rus despre cele două conversaţii purtate cu Sessions - care era atunci consilier pe politică externă al prezidenţiabilului republican Donald Trump - au fost interceptate de către agenţiile de spionaj americane, care se ocupau cu monitorizarea comunicaţiilor oficialilor ruşi de rang înalt, atât în Statele Unite, cât şi în timpul întoarcerii acestora în Rusia.

Sessions a dezminţit în repetate rânduri că a discutat cu oficialii ruşi subiecte legate de campania Trump, susţinând că s-a întâlnit doar în capacitatea sa de senator cu Serghei Kisliak.

”Nu am avut niciodată întâlniri cu agenţi ruşi sau intermediari ruşi despre campania Trump”, a declarat în martie Sessions, atunci când şi-a anunţat decizia de a se recuza din orice problemă care ţine de ancheta FBI cu privire la interferenţele ruse în campania prezidenţială şi presupusele contacte dintre asociaţii lui Trump şi reprezentanţii Kremlinului.

Însă, oficialii americani susţin că această declaraţie este în contradicţie cu dezvăluirile lui Kisliak despre cele două întâlniri pe care le-a avut cu Sessions în timpul campaniei republicane pentru Casa Albă.

Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc în aprilie 2016, înainte de un discurs major al miliardarului republican cu privire la politica sa externă, iar a doua a avut loc în iulie 2016, în marja Convenţiei Naţionale Republicane.

Această discrepanţă ar putea să genereze noi probleme pentru Sessions într-un moment în care poziţia sa pare să fie din ce în ce mai slabă în administraţia Trump.

De asemenea, preşedintele american a transmis şi alte mesaje neobişnuite pe Twitter, acuzând publicaţia New York Times că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Nu este clar despre ce a scris miliardarul republican, dar un general american s-a plâns într-o intervenţie pe Fox News că un ziar naţional a dezvăluit în urmă cu doi ani o strategie bună cu privire la liderul ISIS.

Preşedintele Trump a susţinut că are putere completă de amnistie, după ce presa americană a relatat că aceasta ia în considerare posibilitatea de a-şi amnistia rudele şi consilierii implicaţi în scandalul cu privire la interfereneţele Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.