Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a solicitat congresmenilor să aprobe o finanţare de 7,85 miliarde de dolari pentru a acoperi asistenţa umanitară necesară în comunităţile lovite de uraganul Harvey din statele americane Texas şi Louisiana. De asemenea, directorul de buget de la Casa Albă a avertizat că cheltuielile pentru asistenţă umanitară ar putea să fie împiedicate, dacă nu se obţine finanţarea necesară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare către preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, directorul de buget de la Casa Albă, Mick Mulvaney, a explicat că solicitarea include 7,4 miliarde de dolari pentru Fondul de Asistenţă în caz de Dezastru al Agenţiei Federale de Urgenţe şi alte 450 de milioane pentru programul de împrumuturi pentru dezastre al Administraţiei pentru Mici Întreprinderi.

”Această solicitare este ca o plată în avans a angajamentului pe care şi l-a luat preşedintele pentru a ajuta recuperarea statelor afectate în urma furtunii, iar solicitări viitoare vor privi nevoile de reconstruire pe termen lung”, a precizat Mulvaney.

Analiştii americani se aşteptau ca Trump să solicite o finanţare substanţial mai mică, de doar 5,95 de miliarde de dolari, pentru asistenţa umanitară în regiunile afectate de inundaţii din Texas.

Casa Albă a precizat că miliardarul va face solicitări multiple de ajutor în faţa Congresului pentru a finanţa eforturile umanitare şi recuperarea comunităţilor după uraganul Harvey.

Însă, această sumă ar putea în continuare să fie mult mai mică, având în vedere că guvernatorul texan a precizat că statul săi ar putea să aibă nevoie de peste 125 miliarde de dolari pentru a recupera daunele lăsate în urmă de Harvey.

Guvernul SUA are o limită legală cu privire la sumele de bani pe care le poate împrumuta pentru a acoperi deficitul bugetar, care rezultă atunci când sunt cheltuiţi mai mulţi bani la nivel federal decât sunt adunaţi din taxe şi impozite. Doar Congresul poate ridica această limită legală a bugetului SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.