Preşedintele Joe Biden va ajunge, vineri, în Polonia, a doua oprire a sa în călătoria de ultim-moment prin Europa, care are ca scop coordonarea răspunsului Occidentului la invazia Rusiei în Ucraina, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Biden îşi va începe ziua la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înainte de a pleca spre Polonia.

La sosirea pe aeroportul din Rzeszów-Jasionka, Biden va fi întâmpinat de preşedintele polonez Andrzej Duda şi va primi o informare despre răspunsul umanitar la război. El se va întâlni cu militari ai Diviziei a 82-a Aeropurtate la Rzeszów, înainte de a călători la Varşovia, în cursul serii.

Casa Alba a afirmat că, sâmbătă, Biden va avea o întâlnire bilaterală cu Duda pentru a discuta cum răspund SUA şi aliaţii la criza refugiaţilor apărută ca rezultat al războiului. El va face declaraţii înainte de a se întoarce la Washington.

Vizita lui Biden în Polonia vine după ce, joi, el a avut întâlniri la Bruxelles, unde a participat la o serie de summit-uri de urgenţă, a anunţat noi acţiuni - precum sancţiuni împotriva a sute de membri ai Parlamentului Rusiei şi un angajament de a primi 100.000 de refugiaţi din Ucraina - şi s-a consultat cu lideri mondiali asupra felului în care lumea va răspunde dacă Rusia foloseşte o armă chimică, biologică sau nucleară.

Potrivit Casei Albe, vizita în Polonia are scopul de a sublinia criza masivă a refugiaţilor care a apărut după ce Rusia a invadat Ucraina, în urmă cu o lună.

Joi, preşedintele Biden a confirmat că speră să se întâlnească cu refugiaţi ucraineni, în timpul vizitei în Polonia, însă nu este clar când şi unde ar putea avea loc aceste întâlniri.

Peste 3,6 milioane de refugiaţi au plecat din Ucraina până acum, conform datelor de la Agenţia pentru refugiaţi a Naţiunilor Unite. Majoritatea acestor refugiaţi au fugit în statele vestice vecine cu Ucraina.

Polonia, vecină a Ucrainei în partea de vest, a înregistrat peste 2 milioane de refugiaţi care au intrat în ţară. Totuşi, numărul refugiaţilor care rămân în Polonia este mai mic, mulţi continuându-şi călătoria spre alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.