Preşedintele SUA, Joe Biden, afirmă că un acord prin care Hamas ar putea elibera ostaticii ar putea fi aproape, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele SUA, Joe Biden, afirmă că un acord prin care Hamas ar putea elibera ostaticii ar putea fi aproape. Întrebat de un reporter dacă un acord despre care se zvoneşte că ar fi aproape, acesta a spus: "Cred că da".

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) - o organizaţie umanitară care a facilitat eliberări anterioare de ostatici - a declarat că şeful său a călătorit în Qatar pentru a se întâlni cu Hamas. Această evoluţie a sporit şi mai mult speranţele că un acord ar putea fi iminent.

Corespondentul BBC la Ierusalim, Tom Bateman, afirmă că orice acord ar putea fi eşalonat - cu grupuri de ostatici eliberaţi pe rând, în schimbul unei încetări susţinute a focului. Între timp, Douăzeci şi opt dintre cei 31 de copii prematuri care au fost evacuaţi duminică din spitalul al-Shifa din Gaza, aflat sub asediu, au fost duşi în Egipt. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că 12 dintre ei au fost transportaţi la Cairo pentru tratament suplimentar - toţi se luptă cu "infecţii grave şi alte afecţiuni". Directorul spitalului indonezian din Gaza a declarat pentru BBC că se aud în continuare "împuşcături intermitente" la faţa locului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a catalogat drept "îngrozitor" un atac anterior asupra clădirii - care, potrivit acesteia, a ucis 12 persoane. Directorul spitalului a declarat că el crede că atacul a fost dat de forţele israeliene.

Armata israeliană a declarat că a fost atacată "din interiorul" spitalului şi a ripostat, dar a insistat că nu a tras cu obuze spre spital. Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, afirmă acum că 13.300 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva israeliană.

Din această cifră, cel puţin 5.600 dintre morţi sunt copii. Israelul şi-a început operaţiunea în urma unui atac al Hamas din 7 octombrie, care a ucis 1.200 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.