Noul preşedinte al Parlamentului European (PE) David Sassoli şi-a marcat vineri începutul preşedinţiei aducând un omagiu victimelor terorismului, depunând o jerbă de flori la o staţie de metrou de la Bruxelles care a fost ţinta atentatelor din martie 2016, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un prim gest simbolic pentru toţi martirii, pentru toate victimele terorismului. Nu trebuie să le uităm. Trebuie să fim mereu hotărâţi împotriva violenţei şi terorismului. Pentru mine este o zi specială”, a declarat presei David Sassoli.

În prima sa acţiune oficială la Bruxelles, după ce a fost ales miercuri preşedinte al PE, fostul jurnalist şi eurodeputat socialist a depus o jerbă de flori albe la o frescă, în staţia Maelbeek, în centrul cartierului european, în capitala belgiană.

Bruxellesul a fost însângerat, la 22 martie 2016, de un dublu atentat revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

Kamikaze din aceeaşi celulă jihadistă care a comis atacuri la Paris în noiemrbie 2015 s-au detonat pe Aeroportul de la Zaventem şi la metrou, omorând în total 32 de oameni şi rănind alţi peste 340.

Fostul jurnalist, a cărui ţară a fost vizată de terorismul extremei stângi şi extremei drepte în anii de plumb (1960-1980), a fost ales miercuri preşedinte al Parlamentului European în sesiunea inaugurală, la Strasbourg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.