Preşedintele Parlamentului iranian Ali Larijani a fost testat şi diagnosticat cu coronavirus, a anunţat joi televiziunea de stat a Republicii islamice, unde mai mulţi deputaţi au contractat boala, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile iraniene au anunţat în acelaşi timp 124 de decese din cauza virusului, ceea ce duce bilanţul oficial la 3.160 de morţi. 

Iran face parte dintre ţările cele mai afectate de maladie. Republica islamică a anunţat la 19 februarie primul caz de contaminare pe teritoriul său. 

Ali Larijani "a făcut un test pentru a afla dacă are coronavirus după ce a prezentat mai multe simptome şi rezultatul a fost pozitiv. În prezent este în carantină şi urmează tratament", a precizat televiziunea pe site. 

Cel puţin 23 de membri ai Parlamentului, care numără 290, au contractat boala, a precizat marţi agenţia de presă Irna. 

Epidemia de Covid-19 a ucis 12 responsabili sau foşti lideri guvernamentali, potrivit rapoartelor oficiale. 

După ce a făcut totul pentru a evita măsurile de izolare sau de carantină, Guvernul iranian a decis la 25 martie să interzică orice deplasare în oraşe. 

De la sfârşitul lunii februarie, şcolile şi universităţile au fost închise în anumite provincii înainte ca măsura să fie extinsă în toată ţara. 

Patru importante situri de pelerinaj religios şiite au fost de asemenea închise, în special în oraşul sfânt Qom (centru). Rugăciunile colective de vineri au fost anulate şi Parlamentul a fost închis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.