David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a salutat acordul stabilit joi seară de miniştrii Economiei şi Finanţelor din zona euro privind pachetul de măsuri economice care vor mobiliza 540 de miliarde de euro în împrumuturi pentru a sprijini statele, firmele şi angajaţii afectaţi de impactul pandemiei de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem dreptate să avem încredere în Europa. Propunerile Eurogrupului merg în direcţia bună, prin tranformarea Mecanismului European de Stabilitate într-unul de «salvare a Europei» de Covid-19. Va putea fi folosit imediat pentru a creşte capacitatea unităţilor noastre medicale şi centrelor de cercetare. Pentru a salva vieţile europenilor”, a transmis preşedintele PE.

Sassoli a salutat acordul Eurogrupului şi a adăugat: „Indicaţia făcută Consiliului UE de a înfiinţa un fond pentru ca reconstrucţia să fie finaţată prin instrumente inovative este, de asemenea, binevenită. În lupta de a reconstrui Europa, Parlamentul European va avea mereu rolul de a proteja cetăţenii europeni”.

Miniştrii au convenit asupra unei linii de credit a MES de 240 miliarde de euro pentru a oferi lichidităţi statelor, mobilizarea a 200 miliarde de euro în investiţii din partea Băncii Europene de Investiţii, pentru împrumuturi în cazul întreprinderilor mici şi medii, şi un fond de 100 de miliarde de euro garantat de ţările membre pentru fond de şomaj şi păstrarea locurilor de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.