Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a mers la Kiev pentru a transmite un mesaj de speranţă şi solidaritate, s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, cu mai multe autorităţi locale, dar şi cu premierul Denis Şmihal. Metsola a promis Ucrainei în continuare ajutor, inclusiv pentru refacerea localităţilor care sunt afectate de război, după încheierea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roberta Metsona a postat, vineri, mai multe mesaje pe Twitter, detaliind activităţile din capitale Ucrainei unde a anunţat cu o zi în urmă că merge.

”Rezistenţa şi curajul ucrainenilor au inspirat lumea. Sunt la Kiev pentru a da un mesaj de speranţă. Suntem cu voi”, a scris Metsola în unul dintre mesaje.

În altul a precizat că s-a întâlnit cu premierul Denis Şmihal cu care a discutat despre înăsprirea sancţiunilor pentru rusia, iar în alt mesaj a precizat că a discutat cu autorităţile locale din kiev.

Roberta Metsola a promis ajutor pentru refacerea oraşelor afectate de război:  

”Dragi prieteni ucraineni, În curând vă vom ajuta să vă reconstruiţi oraşele (...) Vom continua să avem grijă de familiile dumneavoastră care au fost forţate să fugă, până când se vor putea întoarce în siguranţă”, a transmis Metsola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.