Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a atras atenţia miercuri în plen că situaţia din Venezuela s-a înrăutăţit şi a declarat că l-a asigurat pe Juan Guaido de sprijinul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tajani a afirmat: „După cum ştim, Juan Guaido (liderul opoziţiei din Venezuela, n.r.) s-a autoproclamat preşedinte al ţării. El a fost recunoscut rapid de mai multe state. De atunci, din păcate, situaţia s-a înrăutăţit. Au murit peste 400 de oameni în confruntări”.

„Am discutat la telefon cu Guaido şi i-am spus că îl susţinem. Unele ţări sunt preocupate de petrol, noi ne facem griji pentru oameni. Trebuie să ne gândim cum putem ajuta. Venezuela va avea nevoie de ajutor şi de investiţii. Suntem de partea drepturilor omului, nu a opresiunii”, a mai spus Tajani.

O dezbatere pe această temă va avea loc miercuri în PE, iar votul va se va regăsi pe ordinea de zi de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.