Gărzile prezidenţiale din Niger îl reţin pe preşedintele Mohamed Bazoum în interiorul palatului prezidenţial din capitală, care a fost blocat de vehicule militare încă de miercuri dimineaţă, au declarat surse de securitate citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerele de lângă palat prezidenţial au fost, de asemenea, blocate, iar personalul din interiorul palatului nu a putut avea acces la birouri, au declarat surse de securitate şi din cadrul Preşedinţiei.

Acţiunile par să indice o lovitură de stat militară, în condiţiile în care din 2020 deja au fost patru lovituri de stat în ţările vecine Mali şi Burkina Faso.

Restul oraşului Niamey părea calm, cu trafic normal de dimineaţă pe şosele şi acces complet la internet, a relatat un corespondent Reuters.

Loviturile de stat anterioare din Burkina Faso şi Mali au fost stimulate parţial de frustrările legate de eşecul autorităţilor de a opri o insurgenţă islamistă care distruge regiunea Sahel, care include Niger. A existat şi o tentativă de lovitură de stat zădărnicită în Niger în martie 2021, când o unitate militară a încercat să preia palatul prezidenţial cu câteva zile înainte ca Mohamed Bazoum să depună jurământul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.