Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a promulgat o lege prin care desemnează drept "terorişti" toţi soldaţii americani din Orientul Mijlociu şi califică Guvernul american drept "sponsor al terorismului", informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea a fost adoptată săptămâna trecută ca ripostă la decizia lui Donald Trump de a înscrie pe lista organizaţiilor teroriste Gardienii Revoluţiei.

Teheranul a răspuns la această decizie prin numirea Comandamentului Central al SUA (CENTCOM) drept o organizaţie teroristă iar guvernul american este considerat de iranieni ca un sponsor al terorismului.

Rohani a ordonat Ministerelor de Informaţii şi de Externe, precum şi forţelor armate iraniene să pună în aplicare această lege.

Gărzile Revoluţiei, loiale liderului suprem ayatollahul Ali Khamenei şi puse de SUA pe lista neagră a organizaţiilor teroriste pe 8 aprilie, reprezintă o forţă importantă în Iran care controlează cea mai mare parte a economiei şi are influenţă politică la Teheran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.