Preşedintele iranian Hassan Rouhani a făcut apel sâmbătă la unitate între facţiunile politice din Iran pentru a face faţă unor condiţii care ar putea să fie mai grele decât cele din războiul cu Irakul din anii '80, a informat presa de stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Donald Trump a făcut apel la liderii Iranului joi să discute cu el şi să renunţe la programul nuclear şi a precizat că nu poate exclude o intervenţie militară.

Trump a făcut această ofertă pe fondul unor presiuni economice şi militare intensificate asupra Iranului.

„Astăzi, nu putem spune dacă actualele condiţii sunt mai bune sau mai rele decât perioada de război, dar în timpul războiului nu am avut o problemă cu băncile, vânzările de petrol sau importurile şi exporturile şi au existat sancţiuni doar asupra achiziţiilor de arme”, a afirmat Rouhani, conform agenţiei de stat IRNA.

„Presiunea duşmanilor reprezintă un război fără precedent în istoria revoluţiei noastre islamice... dar nu disper şi am speranţe pentru viitor şi cred că putem trece peste aceste condiţii dificile dacă suntem uniţi”, a precizat el.

Rouhani a fost criticat că nu a avut o abordare mai fermă după ce preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul din 2015 şi a reimpus sancţiunile în 2018.

De asemenea, un tribunal a suspendat sâmbătă săptămânalul Seda, a informat ISNA, după ce revista a publicat un număr în care avertiza despre posibilitatea unui război cu SUA.

Pe reţelele sociale, multe persoane au atacat revista ca fiind „vocea lui Trump”, sugerând că avertizările cu privire la război sugerează de fapt începerea unui dialog cu SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.