Preşedintele Francois Hollande i-a îndemnat sâmbătă seara pe alegătorii francezi să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pentru candidatul de centru-stânga Emmanuel Macron, susţinând că asta este datoria lor faţă de Europa şi Franţa, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O persoană trebuie să privească buletinul de vot cu numele lui Macron şi să considere că va opri extrema-dreaptă”, a declarat Hollande în marja summitului european de la Bruxelles.

Anterior, preşedintele socialist a spus că va vota personal pentru candidatul de centru-stânga, dar nu i-a îndemnat pe francezi să voteze într-un anumit mod.

Francois Hollande este cel care l-a promovat în politică pe Emmanuel Macron, aducându-l iniţial drept consilier economic la palatul Elysee, înainte să-l numească la conducerea ministerului Economiei.

De asemenea, preşedintele francez a spus că alegătorii au o responsabilitate faţă de Europa şi Franţa, făcând referire la poziţia eurosceptică a lui Marine Le Pen.

”Consecinţele vor fi uriaşe pentru Franţa dacă îşi întoarce spatele la Europa. Alegerea francezilor este o alegere pentru Franţa, dar şi pentru Uniunea Europeană”, a concluzionat Hollande.

Însă, Macron şi-a dat demisia din Guvernul Valls şi a încercat să se îndepărteze cât mai mult posibil de administraţia Hollande, care s-a dovedit cea mai lipsită de popularitate din istoria recentă a Republicii a V-a.

Sondajele arată o victorie pentru prezidenţiabilul de centru-stânga, care ar urma să obţină între 59-60% dintre voturi în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.