Preşedintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov, care a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital, au relatat, joi, agenţiile de presă ruse RIA Novosti şi TASS, citate de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ravil Maganov a murit la Spitalul Clinic Central, situat în vestul Moscovei, potrivit oficialilor spitalului şi forţelor de ordine.

”Incidentul a avut loc în jurul orei 07.00, ora Moscovei, la Spitalul Clinic Central... Bărbatul a căzut pe fereastră de la etajul şase şi a murit în urma rănilor”, a declarat o sursă pentru TASS.

Lukoil a confirmat decesul lui Maganov într-o declaraţie publicată pe site-ul oficial, în care preciza doar că directorul a murit ”în urma unei boli grave” şi nu a făcut nicio menţiune despre cădere.

”Regretăm profund să anunţăm că Ravil Maganov, preşedintele Consiliului de Administraţie al PJSC LUKOIL, a încetat din viaţă în urma unei boli grave”, se arată în comunicat.

”Ravil Maganov a contribuit enorm la dezvoltarea nu numai a companiei, ci şi a întregului sector de petrol şi gaze din Rusia”, mai scrie în comunicat.

O sursă a forţelor de ordine a spus că omul de afaceri ”cel mai probabil s-a sinucis”, conform RIA Novosti.

”Da, putem confirma faptul (decesul). Autorităţile din cadrul anchetei se află la faţa locului pentru a stabili cauzele incidentului", a mai declarat sursa, potrivit RIA Novosti.

Cel puţin cinci oameni de afaceri ruşi importanţi s-au sinucis de la sfârşitul lunii ianuarie şi până în prezent.

Compania Lukoil a apărut pe paginile ziarelor la începutul lunii martie, după ce a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

”Consiliul de administraţie al LUKOIL îşi exprimă prin prezenta îngrijorarea cea mai profundă cu privire la evenimentele tragice din Ucraina. Solicitând încetarea cât mai curând a conflictului armat, ne exprimăm sincera empatie faţă de toate victimele, care sunt afectate de această tragedie”, se arată într-un comunicat al consiliul de administraţie pentru acţionari, personal şi clienţi, publicat pe 3 martie.

”Susţinem cu tărie o încetare a focului de durată şi o soluţionare a problemelor prin negocieri serioase şi diplomaţie”, mai sublinia declaraţia.

Lukoil produce peste 2% din ţiţeiul mondial şi are peste 100.000 de angajaţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.