Preşedintele Donald Trump, care urmează să viziteze Regatul Unit, Irlanda şi Franţa săptămâna viitoare, a vorbit, într-un interviu pentru cotidianul britanic The Sun, despre plecare premierului Theresa May din fruntea Guvernului britanic în contextul Brexit, dar şi despre criticile pe care Meghan Markle, fosta actriţă americană şi ducesă de Sussex, i le-a adus liderului de la Casa Albă, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Theresa May va renunţa la funcţia de lider al Partidului Conservator după vizita lui Trump de la începutul lunii iunie. 

Interviul acordat The Sun a avut loc în Biroul Oval de la Casa Albă, unde Trump a criticat eforturile lui May cu privire la Brexit, afirmând că "Marea Britanie a permis Uniunii Europene să aibă toate cărţile în mână". 

"I-am spus Theresei că trebuie să se înarmeze bine. Sunt sigur că ar fi putut să îşi creeze un avantaj mai mare şi să negocieze dur", a spus el. "Este foarte greu să joci bine când cealaltă parte are toate avantajele. Nu au nimic de pierdut. Nu lasă Uniunea Europeană în pierdere". 

Cu toate acestea, a adăugat el că "o respect pe Theresa May şi sunt sigur că ştie situaţia mai bine decât mine". 

În timpul interviului, lui Trump i-au fost prezentate comentarii ale ducesei de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, de dinainte de alegerile americane din 2016. 

În acel an, în emisiunea TV "The Nightly Show with Larry Wilmore", Markle a spus că Trump este misogin şi că politica lui dezbină, afirmând că ea se va muta în Canada dacă acesta câştigă alegerile. 

Trump a replicat: "Nu ştiam că a fost obraznică. Sper că acum este OK", el îngropând totuşi securea războiului: "Sunt sigur că se va descurca excelent (ca membră a familiei regale, n.r). Va fi foarte bună". 

Preşedintele american s-a referit şi la întâlnirea pe care o va avea cu prinţul Charles, fiind aşteptat să discute despre schimbările climatice. "Pot spune că America are unul dintre cele mai curate climate din lume în acest moment. Aerul şi apa sunt bine", a spus Trump. 

Contrar afirmaţiilor lui Trump, un raport al State of the Air, susţinut de American Lung Association, a stabilit că poluarea din SUA s-a înrăutăţit în ultimii ani. 

În acelaşi interviu, preşedintele SUA a comentat situaţia din Marea Britanie după plecarea Theresei May, context în care vor avea loc discuţii aprinse cu privire la un înlocuitor. 

Trump şi-a exprimat în acest sens aprecierea pentru Boris Johnson, fost primar al Londrei şi ministru de Externe, despre care a spus că "este un băiat foarte bun şi o persoană talentată". "Cred că Boris va face o treabă bună ca premier. Cred că va fi excelent". Recent, Trump a anunţat că s-ar putea întâlni cu Johnson şi Nigel Farage. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.