Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a anunţat miercuri seara planurile de elaborare a unui proiect legislativ, care să interzică oricărui partid politic ce pledează pentru ”lichidarea statalităţii şi suveranităţii” ţării, inclusiv prin unirea cu România, relatează jurnaliştii de la All Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, preşedintele socialist a explicat că nu va conta dacă formaţiunile politice sunt proeuropene sau pro-Moscova.

Dodon a susţinut anterior că românii trebuie să renunţe la ideile unioniste şi să respecte suveranitatea Republicii Moldova şi nu s-a sfiit să critice dur politicienii unionişti de la Chişinău.

Luna trecută, preşedintele moldovean l-a acuzat pe Traian Băsescu că vrea ”lichidarea statalităţii moldoveneşti” şi a catalogat drept extremiste şi antistatale formaţiunile unioniste din Republica Moldova.

„Iată de ce eu insist asupra interzicerii prin lege a unionismului şi pentru tragerea la răspundere a celor care organizează campanii şi acţiuni de lichidare a statului Republica Moldova. În orice ţară care se respectă există pedeapsă penală pentru aşa activităţi”, a afirmat la finele lunii iunie Igor Dodon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.