Preşedintele Consiliului Kensington şi Chelsea, Nick Paget-Brown, şi-a anunţat vineri seară demisia din administraţia locală în urma valului de critici dure, care au vizat reacţia consilierilor locali în urma incendiului devastator de la Grenfell Tower, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi politicieni britanici au cerit demisia lui Paget-Brown, printre aceştia numărându-se şi primarul Londrei.

Demisia consilierului are loc la doar o zi după o şedinţă abandonată a Consiliului Kensington şi Chelsea, în care liderii au încercat să blocheze accesul reprezentanţilor publicului. Această acţiune a fost condamnată de către Downing Street.

”Curtea Supremă a decis că şedinţa ar trebui să fie deschisă şi ne-am fi aşteptat ca această decizie să fie respectată de Consiliu”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului May.

Liderii Consiliului au susţinut că o şedinţă deschisă ar ”prejudicia” ancheta publică în cazul Grenfell Tower.

În urma şedinţei abandonate au urmat proteste, iar consilierii laburişti s-au arătat ruşinaţi de autoritatea preşedintelui Consiliului Kensington şi Chelsea.

Un număr de 80 de persoane sunt considerate moarte în urma tragediei de la Grenfell Tower, dar autorităţile nu au recuperat până în acest moment toate cadavrele, iar numărul celor decedaţi ar putea în continuare să crească. Incendiul a izbucnit în urmă cu trei săptămâni de la etajul patru şi s-a propagat rapid din cauza izolaţiei exterioare a blocului situat în zona centrală a Londrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.