Preşedintele chilian Sebastián Piñera a anunţat sâmbătă - după o săptămână de grevă în mai multe regiuni ale ţării şi o manifestaţie istorică împotriva inegalităţilor vineri la Santiago - o vastă remaniere a Guvernului şi că starea de urgenţă va putea fi ridicată duminică ”în cazul în care circumstanţele o vor permite”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cerut tuturor miniştrilor să-şi prezinte demisia, pentru a se putea forma un nou Guvern şi a se putea răspunde acestor noi cereri”, a declarat şeful statului într-un mesaj adresat naţiunii.

Armata a decis, anterior, să suspende interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, impusă la Santiago de la 19 octombrie, în urma unor revolte violente.

”S-a evaluat că, în condiţiile actuale, putem decide că nu va mai exista interdicţia de a circula pe timpul nopţii în RM (regiunea metropolitană) începând din acest moment”, a anunţat armata.

Chilienii manifestează de la 18 octombrie, data anunţării unei taxări a biletelor de metrou la Santiago.

Vineri, peste un milion de persoane au defilat, denunţând astfel inegalităţile şi situaţia socio-economică din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.