Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că Holocaustul poate fi iertat, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind în faţa unor evanghelişti brazilieni joi, Bolsonaro a afirmat: „Putem ierta, dar nu putem uita. Aceasta este fraza mea. Cei care îşi uită trecutul sunt condamnaţi să nu aibă un viitor”.

Nu a existat o reacţie imediată a premierului israelian Benjamin Netanyahu, cel care s-a apropiat în ultimul timp de Bolsonaro. Preşedintele brazilian a efectuat recent o vizită în Israel şi a afirmat, stârnind reacţii de uimire, după un tur al memorialului Holocaustului Yad Vadshem, că naziştii erau „de stânga”.

Însă preşedintele Israelului, un rol fără puteri concrete, a scris pe Twitter: „Fie că sunt persoane sau organizaţii, şefi de partide sau şefi de stat, nimeni nu poate porunci evreilor să ierte şi acest lucru nu poate fi obţinut prin niciun interes”.

Într-un comunicat separat, memorialul Yad Vashem, a precizat: „Nu este rolul nimănui să decidă cine poate fi iertat sau dacă poate exista iertare pentru crimele Holocaustului”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.