Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko dă asigurări că nicio persoană nu a murit din cauza noului coronavirus în ţară, în pofida înregistrării oficiale a 29 de morţi şi unor îndemnuri ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) la adoptarea unor măsuri ferme în vederea unei opriri a epidemiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oamenilor le este frică, iar eu vreau să le spun următorul lucru: în ţara noastră, nici măcar o persoană nu a murit de coronavirus. Nici măcar una!”, a tunat el luni, potrivit transcrierii unei alocuţiuni pe care a susţinut-o la o reuniune oficială, publicată pe site-ul preşedinţiei belaruse.

Cele 29 de persoane raportate oficial ca moarte din cauza covid-19 ”au murit de o serie de maladii cronice de care sufereau”, a declarat şeful statului, citând ”insuficienţe cardiace”, ”insuficienţe respiratorii şi pulmonare” şi diabet.

Cardiacii şi diabeticii fac parte din populaţia considerată ca prezentând cel mai mare risc în dezvoltarea celor mai grave forme de covid-19.

”Acceleratorul nici măcar nu este coronavirusul, ci atmosfera în care se dezvoltă bolile lor cronice”, a insistat el, fără să ofere alte explicaţii.

Belarusul face o figură de adevărat OZN în Europa prin menţinerea campionatului de fotbal şi prin faptul că nu a luat măsuri de izolare obligatorie în vederea limitării epidemiei.

Aceste declaraţii ale lui Lukaşenko contrazic statisticile Guvernului său, care înregistrează 29 de morţi şi 2.929 de contaminări cu noul coronavirus.

Un obişnuit al unor declaraţii contradictorii, preşedintele belarus a recomandat anterior sauna, un pahar de vodkă pe zi şi munca la câmp, cu tractorul - drept remedii eficiente împotriva noului coronavirus.

Experţi de la OMS au avertizat sâmbătă autorităţile din Belarus că epidemia covid-19 înregistrează o ”creştere rapidă” în ţară şi au subliniat asupra unei dublări a numărului cazurilor la două sau trei zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.