Preşedintele american Joe Biden a anunţat duminică, la reuniunea G7, un nou pachet de ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina şi i-a spus preşedintelui Volodimir Zelenski că Statele Unite fac tot posibilul pentru a întări apărarea Ucrainei în războiul cu Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o întâlnire cu liderul ucrainean în marginea summitului G7 al liderilor mondiali de la Hiroshima, Japonia, Biden a spus că pachetul de ajutor militar include muniţie, artilerie, vehicule blindate şi antrenament.

”Împreună cu întregul G7, susţinem Ucraina şi promit că nu vom pleca nicăieri”, i-a spus Biden lui Zelenski.

În cadrul întâlnirii, Biden a subliniat disponibilitatea ţării sale de a ajuta la construirea capacităţii pe termen lung a Ucrainei de a se apăra şi de a descuraja agresiunea rusă, a spus Casa Albă.

În acest scop, Biden a discutat despre sprijinul SUA pentru un efort comun cu naţiunile aliate şi partenere de a antrena piloţi ucraineni pe avioanele de luptă din a patra generaţie, cum ar fi F-16.

Zelenski a mulţumit Statelor Unite pentru noul pachet şi pentru asistenţa financiară de 37 de miliarde de dolari până în prezent, a spus biroul său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.