Joe Biden, preşedintele american ales, l-a numit pe Ron Klain, vechi consilier al său, în funcţia de şef de cabinet la Casa Albă, potrivit NBC, care citează un comunicat al echipei de tranziţie a democratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klain, în vârstă de 59 de ani, a fost şeful cabinetului lui Biden timp de cinci ani, când acesta a ocupat funcţia de vicepreşedinte.

El a coordonat şi răspunsul administraţiei Obama la epidemia de Ebola.

„Ron a fost valoros pentru mine de-a lungul multor ani în care am lucrat împreună, inclusiv când am salvat economia americană din una dintre cele mai grave recesiuni din istoria noastră, în 2009, iar ulterior am învins o urgenţă sanitară în 2014”, a transmis Biden. „Experienţa lui variată şi capacitatea de a lucra cu oamenii din toate zonele politice reprezintă exact lucrurile de care are nevoie un şef de cabinet de la Casa Albă, având în vedere că ne confruntăm cu o criză şi aducem ţara laolaltă din nou”.

Klain este primul dintre cei 10 sau 12 oficiali pe care îi va numi preşedintele ales în zilele care urmează.

Ron Klain a mai lucrat cu Biden în perioada 1989 - 1992, în calitate de consilier al Comitetului Judiciar din Senat, în timpul mandatului de senator al lui Biden. Înainte de asta a fost consultant în echipa Comitetului, din 1986 până în 1987. El a fost şi consilier în campaniile prezidenţale ale lui Biden din 1988 şi 2008.

De când a fost dat câştigător, pentru prima dată, în alegerile prezidenţiale, Biden s-a concentrat pe construirea unei echipe care va porni cu el din Ziua Inaugurării. Este vorba despre câteva mii de posturi  în administraţie.

Aproximativ 200 de posturi vor fi ocupate imediat la Casa Albă şi la câteva agenţii guvernamentale cheie. Odată ce acestea vor fi ocupate, spun surse, Biden îşi va organiza Cabinetul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.