Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko susţine că Vladimir Putin i-a promis asistenţă completă pentru protejarea securităţii Republicii Belarus, în cadrul unei convorbiri pe care au avut-o sâmbătă. Comunicatul Kremlinului nu menţionează acest lucru, ci că în cadrul discuţiei, care a avut loc la iniţiativa lui Lukaşenko, acesta a informat în legătură cu evoluţiile din Belarus ca urmare a alegerilor prezidenţiale, iar ambele părţi şi-au exprimat încrederea că toate problemele existente vor fi rezolvate, cel mai important fiind ca acestea să nu afecteze relaţiile reciproc avantajoase intre cele două state. De asemenea, şi-au reafirmat angajamentul pentru întărirea relaţiilor bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de presă de stat de stat Belta din Belarus a relatat că Alexandr Lukaşenko - puternic contestat după câştigarea unui nou mandat de preşedinte - a afirmat, în urma discuţiei cu preşedintele rus Vladimir Putin că acesta l-a asigurat că, la prima solicitare din partea autorităţilor de la Minsk, Rusia va furniza asistenţă completă pentru apărarea securităţii Republicii Belarus.

Lukaşenko a declarat, la o reuniune a care a avut loc la Centrul pentru Management Strategic al Ministerului Apărării, că a avut o lungă convorbire cu Putin, în care l-a informat în legătură cu ceea ce se întâmplă şi au convenit că Rusia va furniza asistenţă completă Belarusului. 

Comunicatul emis de Kremlin după convorbirea ditre cei doi preşedinţi menţionează că discuţia Putin - Lukaşenko a avut loc la solicitarea liderului belarus.

”Alexandr Lukaşenko l-a informat pe Vladimir Putin în legătură cu evoluţiile de după alegerile alegerile prezidenţiale din Belarus.Ambele părţi şi-au expriamt încrederea că toate problemele existente vor fi rezolvate în curând” se arată în comunicat.

De asemenea, documentul menţionează că cel mai important este să fie evitată situaţia în care forţe distructive să se folosească de aceste probleme pentru a periclita relaţiile reciproc avantajoase dintre cele două ţări.

Cele două părţi au convenit cu privire la stabilirea unor contacte regulate la diferite niveluri şi şi-au reafirmat angajamentul pentru întărirea relaţiilor bilaterale.

Comunicatul părţii belaruse pe această temă menşionează doar că cei doi preşedinţi au discutat situaţia din interiorul şi din jurul Republicii Belarus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.