Preşedintele ales Joe Biden îl va nominaliza pe judecătorul federal Merrick Garland pentru funcţia de procuror general al Statelor Unite, cunoscut de către americani pentru faptul că republicanii au blocat numirea acestuia la Curtea Supremă de către preşedintele Barack Obama, a anunţat un oficial al tranziţiei lui Biden, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garland, în vârstă de 68 de ani, este judecător la Curtea de Apel a SUA pentru Districtul Columbia, una dintre cele 13 instanţe de apel federale.

Democratul Obama l-a nominalizat pe Garland la Curtea Supremă în 2016, în timp ce Biden era vicepreşedinte, dar Senatul SUA controlat de republicani a refuzat să organizeze audieri cu privire la nominalizare.

Biden, care va fi învestit în funcţie în două săptămâni, intenţionează, de asemenea, să îi numească pe veteranii Departamentului de Justiţie Lisa Monaco, în funcţia de procuror general adjunct, şi Kristen Clarke, în funcţia de procuror general adjunct în cadrul Diviziei drepturilor civile, a spus oficialul.

Vestea a apărut în timp ce democraţii par să fie pe cale să câştige două locuri în Senatul SUA în alegerile din Georgia care s-au desfăşurat marţi. Acest lucru ar oferi Partidului Democrat controlul ambelor camere ale Congresului şi mai multă libertate lui Biden pentru implementarea agendei sale.

 În afară de aceasta, Biden ar obţine confirmarea numirii lui Garland, care necesită aprobarea Senatului.

În timpul campaniei sale electorale, Biden s-a angajat să ia măsuri pentru a pune capăt disparităţilor rasiale în condamnări, eliminând pedepsele minime obligatorii, punând capăt utilizării pedepsei cu moartea la nivel federal şi restabilind rolul Departamentului Justiţiei de a investiga şi a responsabiliza departamentele de poliţie pentru ”abateri sistemice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.