Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, relatează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul "nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără reacţie", potrivit Canal 12.

Răspunsul va fi, de asemenea, menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să "stabilească ecuaţia" pe care au încercat să o afirme în ultimele zile. Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaţionale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate cu lovituri iraniene de represalii asupra Israelului.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Sursa citată mai spune că ministrul apărării Yoav Gallant şi şeful Statului Major al forţelor armate israeliene (IDF), Herzi Halevi, consideră că este necesar ca Israelul să răspundă, dar fără a afecta coaliţia condusă de SUA care a ajutat Israelul să se apere împotriva atacului iranian.

Potrivit Canal 12, Israelul nu doreşte ca răspunsul său să declanşeze un război regional. În plus, Israelul intenţionează să îşi coordoneze acţiunea cu SUA.

Cabinetul de război este programat să se reunească din nou marţi, afirmă Canal 12, iar regulamentele Comandamentului Frontului Interior - care se referă la măsuri de precauţie ce vizează populaţia - nu au fost modificate, ceea ce indică faptul că este puţin probabil ca un atac israelian să aibă loc chiar luni, conchide The Times of Israel.

CITEȘTE ȘI Axios: Ministrul israelian al apărării i-a spus şefului Pentagonului că Israelul nu are de ales şi trebuie să riposteze la atacul iranian / WSJ: Răspunsul ar putea veni curând, poate chiar luni

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.