Cel de-al doilea atentator sinucigaş de la aeroportul din Bruxelles este Najim Laachraoui, membru al reţelei teroriste Stat Islamic, despre care iniţial se anunţase că ar fi în viaţă, au declarat, miercuri seară, surse din poliţie, citate de mai multe publicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al doilea atentator sinucigaş de la aeroportul din Bruxelles a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui, potrivit unor surse din poliţie citate de AFP.

Si publicaţia belgiană De Standaard, citând surse din cadrul anchetei, a anunţat identificarea lui Laacraouni.

 

Numele acestuia a fost vehiculat de presă şi miercuri dimineaţă, când se credea că este în viaţă, însă jurnaliştii au făcut asocierea greşită cu alt bărbat din grupul de trei care apărea în poza difuzată de poliţie pentru a ajuta la prinderea suspecţilor.
 
Procurorii belgieni au anunţat oficial, miercuri, numele unuia dintre sinucigaşii de la aeroportul din Bruxelles, Ibrahim El Bakraoui, şi al celui de la metrou, fratele său Khalid.

Najim Laachraoui avea legătură şi cu atentatele din 2015, de la Paris. Anchetatorii francezi i-au stabilit adevărata identitate abia săptămâna trecută, pe baza probelor ADN culese din case conspirative unde teroirşii au pregătit atacurile.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.