Regatul Unit este în agitaţie, şocat chiar, de când s-a anunţat că Kate Middleton a fost spitalizată. Prinţesa de Wales, care tocmai a împlinit 42 de ani, a fost internată marţi la Clinica Londra pentru "o intervenţie chirurgicală abdominală planificată", după cum informa comunicatul difuzat miercuri de Palatul Kensington. "Operaţia a fost un succes şi se aşteaptă ca ea să rămână în spital între zece şi paisprezece zile", a adăugat acesta, cu o perioadă de recuperare care se va prelungi cel puţin până la Paşte. De atunci, experţii au fost ocupaţi. Şi au încercat cât au putut de mult să pună un diagnostic. De ce suferă Kate Middleton şi, mai ales, de ce este necesară o şedere atât de lungă în spital? scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deocamdată, nu au fost date informaţii cu privire la motivele spitalizării sale, dar, potrivit mai multor instituţii media britanice, Kate Middleton nu suferă de cancer. Pe de altă parte, starea ei "este suficient de gravă pentru a o ţine în spital până la două săptămâni, iar recuperarea ei ar trebui să dureze între două şi trei luni", observă BBC. "După durata de timp în care se aşteaptă ca Catherine să rămână în spital şi din tonul declaraţiei emise de Palat reiese clar că starea ei este gravă", a conchis BBC.

În Daily Express , dr. Deborah Lee afirmă că "pentru o intervenţie chirurgicală abdominală, majoritatea oamenilor stau în spital între patru şi şapte zile. După o intervenţie chirurgicală laparoscopică (intervenţie chirurgicală care foloseşte mici incizii în peretele abdominal pentru a avea acces în interiorul cavităţii abdominale sau pelvine - n.r.), acest lucru se reduce la două până la patru zile", menţionează specialista, adăugând totuşi că "dacă un pacient trebuie să meargă la secţia de terapie intensivă, şederea sa în spital este probabil să fie considerabil mai lungă".

"Poate dura două luni sau mai mult pentru ca pacientul să se simtă confortabil şi să se poată deplasa normal după aceea", a precizat ea.

La rândul său, în coloanele Daily Mail , dr. Martin Scurr sugerează că apendictomiile (îndepărtarea apendicelui) şi calculii biliari duc la operaţii asemănătoare cu cea suferită de Kate. De asemenea, medicul notează că "chisturile ovariene apar la unele femei şi necesită o îndepărtare chirurgicală", dar tot prin laparoscopie. Totodată, "alte paciente la această vârstă ar putea fi supuse unei histerectomii (operaţie de îndepărtare a uterului - n.r.)" sau "pentru a repara o hernie". În funcţie de caz, aceste operaţii ar putea necesita, de asemenea, o spitalizare de aproximativ zece zile.

Kate Middleton poate conta, în orice caz, pe sprijinul familiei sale. Prinţul William, soţul său şi primul în linia de succesiune la tron, şi-a amânat o serie de angajamente viitoare şi "nu îşi va asuma nicio sarcină oficială cât timp soţia sa se află în spital", potrivit The Guardian. Mai mult decât atât, nu se aşteaptă ca el să îndeplinească nicio îndatorire oficială nici în timp ce Kate se recuperează.Şi asta, deşi şi regele Charles se va opera săptămâna viitoare din cauza prostatei mărite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.